Acnébehandeling

Acne is een van de meest voorkomende huidaandoeningen. Het is een ontstekingsziekte van de talgklieren van de huid. Vooral om psychologische redenen en om complicaties zoals littekens, te vermijden, is het van belang om bij acne sel in te grijpen. Met de juiste behandeling en huidproducten kunnen we uw huid weer in balans brengen.

Hoe ontstaat acne?

Acne ontstaat door een ontsteking van de huid rondom de talgklieren, hierbij spelen verschillende factoren een rol. In de meeste gevallen begint acne in de puberteit, wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat. De talgkliertjes worden actief, en gaan talg produceren. Indien er te veel talg wordt afgescheiden, kan het talg zich ophopen en kan de porie verstopt raken.

Op die manier ontstaan mee-eters of comedonen, en meer onderhuids gelegen mee-eters. De talgophoping wordt nog versterkt doordat de verhoornde huid de uitvoergang van de talgklier kleiner maakt. De follikel raakt verstopt, zet uit en scheurt open. Ontsteking, pukkels en puistjes zijn het gevolg.

Hoe wordt acne behandeld?

Acne kan op verschillende manieren worden behandeld. Belangrijk is dat u uw huid goed verzorgt. Begin daarom met de juiste producten afgestemd op uw huid. Verkeerd productgebruik kan er juist toe leiden, dat de acne alleen maar erger wordt. 

Voeding

Het ontstaan van acne heeft ook veel te maken met voeding. De allergrootste boosdoeners zijn zuivel, lactose, varkensvlees, suikers en vetten.
Daarom gaan we ook kijken naar uw voedingspatroon, zo kunt u bepaalde producten die acne verergeren vermijden en u bewuster worden van de juiste voedingsstoffen.
Maak vrijblijvend een afspraak, zodat we uw wensen samen kunnen bespreken en een behandelplan kunnen samenstellen.

Vergoeding zorgverzekeraar

Schoonheidssalon Purefect is gespecialiseerd in acne behandelingen, en werkt samen met de zorgverzekeraars. De acnebehandelingen worden door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed. Of u in aanmerking komt voor vergoeding kunt u nalezen in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering of navragen bij uw zorgverzekeraar.

Terug naar overzicht

Acnébehandeling
Afspraak maken